loading

Projekti

O projektu ZG KOMPAS

O projektu ZG KOMPAS
01. lip 2018.

Projektom ZG KOMPAS – KOMPetencije Aktivnih Sudionika obrazovanja polaznicima će se omogućiti stjecanje sveobuhvatne edukacije, koja, uz stjecanje stručnih i praktičnih znanja obuhvaća i treninge mekih vještina te temeljitu pripremu za izlazak na konkurentno tržište rada. Obrazovni program započinje modulom hrvatskog jezika koji će biti organiziran isključivo za azilante. Nakon toga, 60 nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina dobit će priliku za sudjelovanje u jednom od programa osposobljavanja za kuhara/icu, konobara/icu, vrtlara/icu, njegovatelja/icu, gerontodomaćina/icu i dadilju te priliku za pohađanje praktične nastave u podružnicama partnerskih organizacija. Također, u obrazovni program bit će uključeno i pohađanje modula mekih vještina koji će razviti i provesti stručnjaci iz partnerskih organizacija. Navedeni moduli obuhvaćaju sljedeća područja - modul osnova radnog prava, modul komunikacijskih kompetencija i modul kulturne razmjene. Za potrebe nastavnog pro grama tj. za pohađanje novoizrađenih nastavnih modula bit će izdan Priručnik za ulazak u svijet rada, prvo izdanje u Republici Hrvatskoj namijenjeno pripadnicima ranjivih skupina koje daje informativno – savjetodavni pregled tema koje za svrhu imaju ulazak u svijet rada. Ovaj projekt obilježit će i osnivanje Kluba za zapošljavanje koji će provoditi pripremne radionice za izlazak na konkurentno tržište rada (pisanje životopisa, razgovor za posao, poznavanje prava na tržištu rada) te individualne konzultacije za azilante.

Opći cilj:
Povećanje zapošljivosti 60 nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina (žena, mladih, osoba od 50 godina i starijih, azilanta i korisnika zajamčene minimalne naknade) kroz inovativnu partnersku inicijativu sukladno mjerama 1.7, 2.1, 2.2, 2.3 i 2.5 Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba 2017. – 2020.

Specifični ciljevi:

Broj razvijenih obrazovnih modula - razvoj i provedba 3 nova obrazovna programa mekih vještina (modul osnove radnog prava, modul komunikacijske kompetencije i modul kulturne razmjene)
Osnovan Klub za zapošljavanje - razvoj odgovarajućih radionica i individualne konzultacije za azilante.

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija