Edukacija “EU oblici, okviri i procesi za socijalni dijalog"

Edukacija “EU oblici, okviri i procesi za socijalni dijalog
25. velj 2019.

U sklopu EU projekta Novog sindikata MIP2030, prošlog je tjedna održana trodnevna edukacija o socijalnom dijalogu pod nazivom “EU oblici, okviri i procesi za socijalni dijalog”. Edukacija je održana u zagrebačkom hotelu Laguna, a okupila je 40-ak polaznika iz različitih dijelova Republike Hrvatske kao i  članove projektnih partnera. Predavači, Mario Iveković i Tomislav Kiš su kroz više tematskih cjelina, polaznicima prenosili ključne detalje o značenju socijalnog dijaloga i o oblicima socijalnog dijaloga, kako na nacionalnoj, tako i na europskoj razini. Polaznici su također, kroz ovu edukaciju dobili koristan uvid u procese koji obilježavaju socijalni dijalog , s naglaskom na ulogu sindikata u navedenom procesu. Zanimljivim i interaktivnim pristupom, kroz radionice u malim grupama, svakom se polazniku ove edukacije olakšalo razumijevanje složenih procesa i izazova socijalnog dijaloga u sadašnjosti i budućnosti.  Ovakav pristup u edukaciji, kroz predavanja, radionice i rasprave, vidljivo je pomogao polaznicima u stjecanju teoretskih i praktičnih znanja o različitim aspektima socijalnog dijaloga što uvelike pomaže u svakodnevnom djelovanju i radu. Umrežavanje polaznika ove edukacije koji dolaze iz različitih organizacija, tvrtki, grana i djelatnosti doprinosi boljem shvaćanju socijalnog dijaloga, shvaćanja uloge sindikalizma i njegovom jačanju. Upravo ta veza i suradnja polaznika rezultirati će pozitivnom sinergijom, u smislu podizanja vlastitih kompetencija i kapaciteta. Sa zadovoljstvom možemo zaključiti kako je trodnevna edukacija doprinjela boljem budućem snalaženju polaznika u zagovaranju njihovih radničkih i socijalnih prava te u razumijevanju procesa socijalnog dijaloga u cjelini.