loading

Novosti

Sindikati šalju podršku radnicima Čistoće

Sindikati šalju podršku radnicima Čistoće
25. sij 2023.

Sindikati se okupljaju da pruže podršku radnicima ZGH Čistoće! Do ispunjenja zahtjeva!

Prenosimo pismo podrške:

PODRŠKA I SOLIDARNOST S RADNICIMA ZGH ČISTOĆE

Dragi radnici i radnice ZGH Čistoće,

promatramo vijesti i događanja u zagrebačkoj Čistoći, gdje izražavate svoje nezadovoljstvo niskim materijalnim pravima i teškim uvjetima rada te tražite da se oni promjene nabolje. Istovremeno vidimo i vašu odlučnost u pružanju otpora, ako treba i industrijskim akcijama.

Mi ovdje okupljeni sindikati u tome vas podržavamo i pozivamo sve druge sindikate u Hrvatskoj da se toj podršci pridruže!

Zahtjevi koje ste istakli opravdani su, razumni i moraju biti uvaženi. Razina samoorganiziranosti, odlučnosti i hrabrosti koju pokazujete je impresivna, može služiti za primjer svim radnicima i sindikatima, jer kada se radnici slože, kada su organizirani, ništa ih ne može pokolebati u njihovom djelovanju.

S druge strane, osuđujemo izjave predstavnika uprave poduzeća, zagrebačkog Holdinga i gradske vlasti koji akciju nazivaju nelegalnom i prijete vam sankcijama, jer vaša akcija je potpuno legitimna!

Podržavamo vašu ustrajnost u akciji dok god smatrate da je to opravdano, jer osim borbe za poboljšanje vaših radničkih prava ovdje se radi i o borbi za javno dobro, za dostupnost i održivost javne komunalne usluge, a prvi korak ka tome mora biti poštivanje radničkih prava, dostojanstvene plaće i uvjeti rada.

Nadamo se da će vaša odlučnost dati rezultat, kao i da će vam u tome solidarno pomoći stanovništvo Zagreba, jer položaj radnika Čistoće nije samo problem vas radnika već problem cijele zajednice.

Solidarno,
TEHNOS strukovni sindikat radnika HEP-a
Nezavisni sindikat radnika Hrvatske
Samostalni sindikat zaposlenika studentskih centara RH
Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova
Regionalni industrijski sindikat
Sindikat vatrogasaca Rijeka
Nezavisni sindikat privezivača i stivadora
Sindikat osoba s invaliditetom Hrvatske
Hrvatski elektrodistribucijski sindikat Split
Nova Solidarnost

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija