loading

Novosti

Radnice šibenske Revije dolaze u Zagreb

Radnice šibenske Revije dolaze u Zagreb
16. stu 2023.

Šibenska tekstilna tvornica Revija završila je u stečaju 19. ožujka 2001. U tom trenutku 326 radnica dobilo je otkaze te su im priznata potraživanja od 13 milijuna kuna za neisplaćene plaće i otpremnine. Od toga su dosad uspjele naplatiti samo 3,3 milijuna kuna, od prodaje starog pogona u centru Šibenika 2013. godine. Pogon je srušen u veljači 2017. kako bi se na tom mjestu izgradio hotel. Preostali iznos još uvijek nisu uspjele naplatiti - nakon više od 20 godina agonije, odlazaka na ročišta, okupljanja i prosvjedovanja.

Zbog toga zajedno s radnicama organiziramo prosvjed idući četvrtak, 23. studenog, u Zagrebu. Okupljanje će započeti u 11:30 na Trgu bana Jelačića, a u 12 sati dolazimo na Markov trg.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu na Trg bana Jelačića i pomognu radnicama Revije u njihovoj borbi!

Više o borbi radnica Revije možete čitati na portalu Radnička prava u tekstu pod naslovom Radnice šibenske Revije: Svi su tražili našu robu, svuda je pisalo veliko crveno R.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija