loading

Novosti

Potpisan kolektivni u trgovačkom društvu Mladost d.o.o. Karlovac

Potpisan kolektivni u trgovačkom društvu Mladost d.o.o. Karlovac
27. lis 2022.

Danas su Novi sindikat i trgovačko društvo Mladost d.o.o. sklopili kolektivni ugovor. Kolektivnim ugovorom sindikalno organizirani radnici i Novi sindikat izborili su bolja materijalna prava za radnike u ovom poduzeću.

Između ostalog, kolektivnim su utvrđeni dodaci na plaću koji se međusobno ne isključuju i to za: prekovremeni rad (50%), rad noću (35%), rad subotom (20%), rad nedjeljom (35%), rad na blagdan (50%), za smjenski rad (5%). Za vrijeme pripravnosti radniku pripada 10% osnovne cijene rada njegovog radnog mjesta. Također je određen iznos dara za dijete povodom Svetog Nikole u iznosu od 600 kn neto, regres u iznosu od 1500 kn neto, jednokratni dodatak u iznosu od 1500 kn neto, dar za Uskrs (600 kn). Ugovoreni su i dodatni dani godišnjeg odmora, obveza poslodavca da osigura zdravstveni pregled za radnike, te smo uredili zaštitu radnika koji su privremeno i trajno nesposobni za rad, npr. kolektivni ugovor definira pravo radnika na dvostruko veću otpremninu u slučaju ozljede na radu ili profesionalne bolesti. 

Sklapanjem još jednom kolektivnog ugovora pokazali smo zašto je važno učlaniti se u sindikat - jedino radnici organizirani u sindikat mogu izboriti povećanje svojih prava i bolji položaj na radnom mjestu. 

 

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija