loading

Novosti

Pismo zadarskom gradonačelniku

Pismo zadarskom gradonačelniku
02. stu 2020.

Za posredovanje u pregovorima između Agencije za studentski studentski standard i radnika zadarske menze, koji štrajkaju već više od dva tjedna, obratili smo se zadarskom gradonačelniku Branku Dukiću. Međutim, nismo dobili nikakvu reakciju na naše pismo, koje prenosimo u cijelosti.

 

Samostalni sindikat zaposlenika
Studentskih centara Republike Hrvatske
Podružnica u Studentskom centru Split

Zagreb, 29. 10. 2020. g.

GRAD ZADAR
Narodni trg 1, 23000 Zadar
n/p gradonačelnik Branko Dukić, dr.med.

Poštovani,

kao što Vam je poznato, već 2 tjedna traje štrajk u Agenciji za studentski standard u Zadru. Radnici su u štrajku zato što njihova Uprava ne prihvaća da  se plaća radnika dogovara u kolektivnom ugovoru, nego želi o tome samostalno odlučivati. Sve se to odvija po izravnim uputama rektorice Sveučilišta u Zadru Dijane Vican, koja ustvari brani socijalni dijalog u Agenciji. S druge strane, radnici i sindikat nikako ne žele prihvatiti činjenicu da se o plaći koja je element njihovih ugovora o radu ne mogu dogovoriti na zato zakonom predviđeni način. Kako bi obranila svoje pozicije, rektorica nas javno vrijeđa i naše postupke proglašava nezakonitim, iako smo u cijelom postupku kolektivnih pregovora postupali sukladno zakonskim odredbama.

Kako je očito nakon dva tjedna štrajka da dvije strane ne mogu naći obostrano prihvatljivo rješenje obraćamo Vam se sa zamolbom da posredujete i organizirate sastanak na koji bi bile pozvane obje strane, bez mogućnosti uvjetovanja bilo kojoj strani da određuje s kim želi, a s kim ne želi razgovarati, te da uz Vašu pomoć pokušamo doći do dogovora.

Oko organizacije sastanka molim da kontaktirate predsjednika štrajkaškog odbora Tomislava Kiša (091/3566-102).

S poštovanjem,
Predsjednik štrajkaškog odbora
Tomislav Kiš

 

Naslovna fotografija: Antena Zadar

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija