loading

Novosti

Otvoreno pismo rektorici Sveučilišta u Zadru: "Ne želimo da nam Sveučilište određuje plaću!"

Otvoreno pismo rektorici Sveučilišta u Zadru:
15. lis 2020.

Nakon što je Samostalni sindikat zaposlenika Studentskih centara Republike Hrvatske (SSZSC RH) najavio štrajk u Agenciji za studentski standard, pod kojom je studentska menza, reagiralo je Sveučilište u Zadru, nazvavši štrajk neutemeljenim i diskriminatornim prema drugim djelatnicima Sveučilišta. Na to smo reagirali otvorenim pismom. Sveučilište želi zadržati poziciju samostalnog određivanja plaća radnika, a mi o tome želimo pregovarati!

OTVORENO PISMO REKTORICI SVEUČILIŠTA U ZADRU, DR. SC. DIJANI VICAN

Poštovana,

Ovim otvorenim pismom reagiramo na Vašu izjavu koju smo pročitali u medijima, Prijedlog Kolektivnog ugovora za radnike zaposlene u Agenciji za studentski standard, a koji je predložio Samostalni sindikat zaposlenika studentskih centara Republike Hrvatske, proglašavate diskriminatornim prema drugim radnicima Sveučilišta. Tom izjavom šaljete čitav niz negativnih poruka onima radi kojih postoji Institucija u kojoj ste zaposleni, a to su studenti.

Ovih dana smo svjedočili izjavama Vladinih dužnosnika nakon održanog sastanka sa čelnicima reprezentativnih sindikalnih središnjica u Hrvatskoj. Socijalni dijalog se ističe kao nešto čemu težimo i najavljuje se unapređenje socijalnog dijaloga u Hrvatskoj. Sa druge strane, Vi poručujete da ne želite pregovarati o plaćama, već želite zadržati poziciju samostalnog određivanja tog najvažnijeg sadržaja socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja. Istina je da je utvrđivanje plaća na sveučilištima obuhvaćeno Vladinim uredbama i zakonima i samim time izuzeto iz kolektivnog pregovaranja, ali sjetite se da su u posljednjem štrajku prosvjetnih radnika upravo nedostojanstvene plaće bile u fokusu. Dakle, sindikati su se opravdano borili za dostojanstvo uključujući i visinu plaće. Za razliku od radnika u prosvjeti, znanosti i ostalim javnim i državnim službama, radnici Agencije za studentski standard su prema Zakonu o radu stavljeni u poziciju da kolektivnim ugovorom sami sa svojim poslodavcem dogovaraju plaću, Zakon o radu daje im to pravo, a Vas člankom 193. obvezuje na pregovore u dobroj vjeri. Vaš odgovor, odnosno pokušaj uskrate tog prava, nikako nije zauzimanje za „diskriminirane“ radnike Sveučilišta u Zadru, već isključivo nezakonita uskrata prava radnicima Agencije.

Zatim, moram primijetiti da koristite pojam diskriminacije u potpuno krivom kontekstu, odnosno šaljete poruku da u stvari ne razumijete osnovno značenje pojma diskriminacija, što je sa pozicije Rektorice vrlo loša poruka studentima. Stoga Vas otvoreno pitam, ukoliko mislite da se radi o diskriminaciji, koja bi bila osnova diskriminacije ostalih radnika sveučilišta (spol, starost, zdravstveno stanje, vjeroispovjest…). Jer ukoliko nema osnove, nema niti diskriminacije!!

Smatram vrlo važnim naglasiti da je prošle godine potpisan Kolektivni ugovor za radnike studentskog centra Šibenik. U pregovorima je na strani poslodavca sudjelovao i današnji Ministar uprave Ivan Malenica. Tim kolektivnim ugovorom dogovoreno je upravo ono za što Vi sada tvrdite da je „diskriminatorno prema drugim djelatnicima Sveučilišta“. Slične odredbe postoje i u Kolektivnom ugovoru u zagrebačkom studentskom centru, koji je sklopljen uz posredovanje tadašnjeg Ministra znanosti. Da li to znači da su svi oni diskriminirali brojne radnike, a Vi se sada, istina bez da oni to od Vas traže, stavljate na čelo zaštitnika prava radnika u Vašoj Ustanovi. Savjetujem Vam da tu ulogu prepustite njihovom Sindikatu, za kojeg se nadam da će podržati opravdan štrajk radnika Agencije za studentski standard.

Poštovana, predlažem Vam da promijenite svoje stavove i da ne budete još jedna od onih koji djeluju upravo suprotno od proklamiranih vrijednosti, što naše mlađe generacije dovodi do očaja.

S poštovanjem,
Predsjednik Novog sindikata
Mario Iveković


Naslovna fotografija: 057info

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija