loading

Novosti

Održan prvi sastanak projekta usmjerenog prema poboljšanju uvjeta sezonskih radnika

Održan prvi sastanak projekta usmjerenog prema poboljšanju uvjeta sezonskih radnika
21. kol 2020.

Početkom kolovoza 2020. započeo je projekt ZaRUP: Zadovoljan radnik - uspješan poslodavac, a u srijedu, 19. 8. održan je prvi sastanak projektnog tima. Kroz projekt ćemo nastojati raditi na stvaranju boljih uvjeta rada u turizmu, ugostiteljstvu i na drugim sezonskim poslovima. Želimo da radnici dobiju humaniji odnos, bez šikaniranja, da budu bolje plaćeni, da dolaze zadovoljni na posao.

Neke od aktivnosti unutar projekta bit će dualno-deskriptivno istraživanje "Upravljanje ljudskim potencijalima - društveno znanstvena analiza", koje će pratiti poslodavce i radnike i ukazivati na probleme u ostvarivanju socijalnog dijaloga. Organizirat ćemo okrugle stolove, koji će se baviti temama poput sindroma sagorijevanja na poslu (burnout) i zdravim radnim mjestom. Osim toga, u suradnji s projektnim partnerima, organizirat ćemo i edukacije za članove Novog sindikata i partnerskih organizacija. Partneri na projektu su Sindikat Kabinskog osoblja (SKOZ) i HUM (Hrvatska udruga za mirenje).

Uskoro ćete više informacija moći pročitati na stranici projekta koja je trenutno u izradi. 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija