loading

Novosti

Miro Bulj: "U saboru ću se zauzeti za prava radnica zadarske menze"

Miro Bulj:
27. lis 2020.

Djelatnici studentske menze u Zadru štrajkaju već gotovo dva tjedna, nezadovoljni odbijanjem njihovog zahtjeva Agenciji za studentski standard za novim kolektivnim ugovorom. Danas je štrajkaše podržao saborski zastupnik Miro Bulj.

- U ovoj Covid krizi treba razgovarati s ljudima i njihovim radničkim pravima. Radnice u zadarskoj menzi dio su obrazovnog sustava i nitko ih nema pravo zanemarivati niti stavljati na margine. Kao saborski zastupnik učinit ću sve kako bi one ostvarile svoja sindikalna i radnička prava, a ne da se, u ovoj korona krizi, ista gaze. Očito smo zaboravili na tu socijalnu komponentu, ovim je riječima saborski zastupnik Mosta Miro Bulj započeo današnju konferenciju kako bi upozorio na štrajk radnica u menzi. Tražit će odgovore i u mjerodavnom ministarstvu.

U štrajku je još uvijek isti broj djelatnika kuhinje, osim šefice i voditelja smjene. Kako kažu, ne namjeravaju stati niti odustati.

- Zaustavili smo se s pregovorima. Načelno, neke se stvari popuštaju i dogovaraju, ali ono što je osnovno i što je najbitnije - ne žele nam dati sistematizaciju, odnosno broj bodova. Neću reći da je itko kriv, ali osobno, rektorica Vican nam je rekla da nam to nikad neće potpisati, rekla je sindikalna povjerenica Matijević i naglasila da štrajk nije "protiv djece" (studenata op.a.), iako se možda najviše lomi preko njihovih leđa.

Tekst je izvorno objavljen na portalu 057info pod naslovom "U saboru ću se zauzeti za prava radnica u zadarskoj menzi"
Naslovna fotografija: 057info

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija