loading

Novosti

Ispraćaj u mirovinu sindikalne povjerenice pilane Lipovljani Lignum

Ispraćaj u mirovinu sindikalne povjerenice pilane Lipovljani Lignum
11. kol 2023.

Barica Badalić, naša dugogodišnja povjerenica iz pilane Lipovljani Lignum, odlazi u zasluženu mirovinu. S njom smo se pozdravili na oproštajnoj proslavi u utorak, 8.8., a ujedno smo proslavili i primopredaju dužnosti novoj povjerenici, Vesni Adžam.

Barici zahvaljujemo za požrtvovan rad u teškim vremenima – postala je sindikalna povjerenica u zadnjim godinama dok je pilana Lipovljani bila dio tvornice za proizvodnju kuhinjskog namještaja „Trokut" Novska, bavila se tim poslom za vrijeme nekoliko teških kriznih godina (zbog globalne krize) kad je firmom upravljao talijanski Snaidero, zatim za vrijeme prijelaznih godina u grupu Florian Legno, te za vrijeme formiranja nove firme Lipovljani Lignum. Danas radnici Lipovljana, među ostalim zahvaljujući i njoj, imaju sklopljen kolektivni ugovor s uvjetima iznad prosjeka drvne industrije u RH.

Novi problemi uzrokovani prvenstveno poremećajima na njemačkom tržištu sada postaju problemi nove povjerenice i njenih suradnika. Nadamo se da će se Vesna, kao i Barica, uspješno nositi sa zahtjevnom dužnosti sindikalne povjerenice u drvnoj inudstriji u RH.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija