Međunarodna suradnja

Clean Clothes Campaign u Hrvatskoj

Novi sindikat je član međunarodne platforme Clean Clothes Campaign. To je organizacija koja se bavi borbom za poboljšanje radničkih prava u tekstilnoj industriji diljem Europe i svijeta. Glavna vizija i plan ove platforme jest da svi radnici zaposleni u tekstilnoj industriji uživaju svoja prava na radnom mjestu i zajednici u kojoj žive, te da budu u mogućnosti obraniti i unaprijeđivati svoja radnička prava. Platforma CCC osnovana je 1989. i trenutno djeluje u 16 europskih zemalja, a sastoji se od preko 200 sindikata i nevladinih organizacija, uz suradnju sa sličnim organizacijama iz Sjeverne Amerike, Australije i Azije. U Hrvatskoj se Novi sindikat uključio u suradnju s ovom platformom prije osam godina kad je platforma krenula širiti svoje aktivnosti na područje Istočne Europe. Glavna vizija i plan ove platforme jest da svi radnici zaposleni u tekstilnoj industriji uživaju svoja prava na radnom mjestu i zajednici u kojoj žive, te da budu u mogućnosti obraniti i unaprijeđivati svoja radnička prava.